Vonk

A songbook of rare feelings

A songbook of rare feelings is een programma met nieuwe poëzie en composities, speciaal geschreven voor VONK. Muziek en literatuur versmelten, associaties met verschillende genres kunnen ongehinderd naast elkaar bestaan. In de eerste editie hebben acht gemoedstoestanden een eigen leven gekregen. Een wonderlijke collectie, tot stand gekomen met tekstdichters Lucky Fonz III, Hanneke Last, Kayo Chingonyi en Nancy Campbell. Zij schreven nieuwe songteksten met een rijkdom aan beelden en reflecties, steeds vanuit hetzelfde vertrekpunt: een rare feeling. Componisten Kate Moore, Morris Kliphuis, Nicoline Soeter en Remy Alexander hebben de poëtische teksten op zich in laten werken en volledig vrij naar muziek vertaald. Transparant lyrisch, expressief, ritmisch uitdagend, en met steeds weer nieuwe klankcombinaties van zang, saxofoons, klarinetten en slagwerk.

In januari 2023 kwam het album A songbook of rare feelings uit bij SONNA Records. Het album kreeg vier sterren in de Volkskrant, is uitgebreid te horen geweest bij diverse radio 4 programma’s en op televisie bij Podium Klassiek van de NTR.

 

 

Volkskrant **** 6.01.2023: “
De parel van dit album is I disappear. De componist Kate Moore schreef het lied op een gedicht van singer-songwriter Lucky Fonz III. Rianne Wilbers begint solo, maar vanaf het tweede couplet zweven rond haar stem mysterieuze blazerstonen. Hoe die uiteindelijk in de geest van de tekst uitdoven: subliem.”

NRC, 30.08.2021: “Hoogtepunt was de ‘bonustrack’ Speech is mine van Morris Kliphuis, waarin een virtuoos zangmotief live gemonteerd werd, alsof het een sample was. Ook de geweldige instrumentalisten van Vonk ondergingen zo’n behandeling, wat resulteerde in een originele en gelaagde groove.”

A songbook of rare feelings is ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Tilburg.