Vonk

A songbook of rare feelings no. 2

Na een zeer geslaagde eerste editie van ons project A songbook of rare feelings hebben we besloten om er een doorlopend project van te maken. In 2024/2025 brengt VONK met zangeres Sterre Konijn een nieuwe editie.

A songbook of rare feelings is een programma met nieuwe poëzie en composities, speciaal geschreven voor VONK. Muziek en literatuur versmelten, associaties met verschillende genres kunnen ongehinderd naast elkaar bestaan. Acht gloednieuwe songs worden geschreven door Internationaal gerenommeerde componisten: Christopher Cerrone, Aftab Darvishi, Nicoline Soeter, Ken Thomson en Celia Swart op nieuwe teksten van Liz Berry, Andrés Cerpa en Lisanne van Aert.

In de eerste editie hebben acht gemoedstoestanden een eigen leven gekregen. Een wonderlijke collectie, tot stand gekomen met tekstdichters Lucky Fonz III, Hanneke Last, Kayo Chingonyi en Nancy Campbell. Zij schreven nieuwe songteksten met een rijkdom aan beelden en reflecties, steeds vanuit hetzelfde vertrekpunt: een rare feeling. Componisten Kate Moore, Morris Kliphuis, Nicoline Soeter en Remy Alexander hebben de poëtische teksten op zich in laten werken en volledig vrij naar muziek vertaald. Transparant lyrisch, expressief, ritmisch uitdagend, en met steeds weer nieuwe klankcombinaties van zang, saxofoons, klarinetten en slagwerk. In januari 2023 kwam het album A songbook of rare feelings uit bij SONNA Records. Het album kreeg vier sterren in de Volkskrant, is uitgebreid te horen geweest bij diverse radio 4 programma’s en op televisie bij Podium Klassiek van de NTR.

Volkskrant **** 6.01.2023: “
De parel van dit album is I disappear. De componist Kate Moore schreef het lied op een gedicht van singer-songwriter Lucky Fonz III. Rianne Wilbers begint solo, maar vanaf het tweede couplet zweven rond haar stem mysterieuze blazerstonen. Hoe die uiteindelijk in de geest van de tekst uitdoven: subliem.”

Praktisch:
Het nieuwe programma is te boeken vanaf het najaar van 2024.
In overleg met ons is een programma op maat te maken.
Een programma van 30, 40 of meer dan 60 minuten is mogelijk.

Lees meer over de componisten en schrijvers op: