Vonk

A songbook of rare feelings no. 2

A songbook of rare feelings 2 is een programma met poëzie en composities, speciaal geschreven voor het ensemble. Muziek en literatuur versmelten, associaties met verschillende genres kunnen ongehinderd naast elkaar bestaan. Een zeer geslaagde eerste editie van A songbook of rare feelings inspireerde VONK om er een doorlopend project van te maken. In 2024/2025 brengt VONK met zangeres Sterre Konijn een nieuwe editie.
Acht gloednieuwe songs worden geschreven door Internationaal gerenommeerde componisten: Christopher Cerrone, Aftab Darvishi, Nicoline Soeter, Ken Thomson en Celia Swart op nieuwe teksten van Liz Berry, Andrés Cerpa en Lisanne van Aert.

In de eerste editie hebben acht gemoedstoestanden een eigen leven gekregen. Vier tekstdichters schreven nieuwe songteksten met een rijkdom aan beelden en reflecties, steeds vanuit hetzelfde vertrekpunt: een rare feeling. Iedere tekstschrijver gaat anders om met het benaderen van de zeldzame emotie. De een creëert meer afstand tot het gevoel, stelt vragen, cirkelt eromheen als een dier om zijn prooi, de ander weet in beelden direct een fysieke sensatie op te roepen. Zelfs als het ongrijpbaar blijft, kan in muziek deze sensatie direct tot uiting komen. Vier componisten hebben de poëtische teksten op zich in laten werken en volledig vrij naar muziek vertaald. Transparant, lyrisch, expressief, ritmisch uitdagend, en met steeds weer nieuwe klankcombinaties van zang, saxofoons, klarinetten en slagwerk.
In januari 2023 kwam het album A songbook of rare feelings uit bij SONNA Records. Het album kreeg vier sterren in de Volkskrant en is, naast alle live-uitvoeringen, uitgebreid te horen geweest op diverse programma’s van NPO Klassiek. Met A songbook of rare feelings maakte VONK ook haar televisie-debuut bij Dieuwertje Blok in Podium Klassiek van de NTR.

Volkskrant **** 6.01.2023: “
De parel van dit album is I disappear. De componist Kate Moore schreef het lied op een gedicht van singer-songwriter Lucky Fonz III. Rianne Wilbers begint solo, maar vanaf het tweede couplet zweven rond haar stem mysterieuze blazerstonen. Hoe die uiteindelijk in de geest van de tekst uitdoven: subliem.”

Praktisch:
Het nieuwe programma is te boeken vanaf het najaar van 2024.
In overleg met ons is een programma op maat te maken.
Een programma van 30, 40 of meer dan 60 minuten is mogelijk.

Lees meer over de componisten en schrijvers op: