Vonk

Stadscomponist Tilburg

Stadscomponist Mathijs Leeuwis schreef een compositie voor Moerenburg. Zet je koptelefoon op en dwaal rond in deze stedelijke fata morgana.

Je zult merken dat niets is wat het lijkt. Een compositie gemaakt met geluiden uit natuur- en landschapsgebied Moerenburg en van ensemble VONK, het ensemble in residence van de Stadscomponist Tilburg. Mathijs Leeuwis heeft zich door stadsecoloog Gert Brunink laten rondleiden in het gebied en is zelf op onderzoek uitgegaan. Hij heeft een stuk gemaakt dat opgaat in de omgeving. Muziek die net als onze omgeving verandert en waarin een begin of eindpunt moeilijk aan te wijzen is. Noem het muziek die niet per sé als primaire functie heeft om beluisterd te worden, maar vooral ondergeschikt is aan en in dienst staat van een grotere ervaring. Daarmee is het misschien wel muziek die vooral niet gehoord wil worden, maar muziek die vraagt om ogen. Ogen die met een klein lijstje naar de wereld kijken en zo schoonheid durven te erkennen daar waar viezigheid de kop op steekt.

Neem je smartphone en koptelefoon mee naar Moerenburg, scan de QR code op het bord bij café Zomerlust en verdwaal. Of luister via de website van De Link.

De Stadscomponist is een initiatief van De Link Tilburg. www.delink.nl